Кулінарія

Серце свиняче у власному соку. Огляд недорогих консервів з субпродуктів.

У цьому огляді буду розглядати досить незвичайні консерви із субпродуктів – “Серце свиняче у власному соку”.
Мені їх порекомендував один з моїх читачів.

Ну раз рекомендують, значить будемо пробувати.
Тим більше шукати їх не треба, фірмовий магазинчик м’ясокомбінату знаходиться на першому поверсі мого будинку.

Етикетка банки досить проста, оформлена у фірмових червоно-жовтих кольорах , в дизайні використано марійський орнамент.

Інформація з етикетки:

Серце свиняче у власному соку.

Склад: серце свиняче, жир яловичий, цибуля ріпчаста сушена, морква сушена, борошно пшеничне, сіль кухонна, перець чорний мелений.

Харчова та енергетична цінність на 100 грам продукту: білок – 11,0 г,
жир – 14,0 г, калорійність – 170 ккал/ 10 кДж.

Маса нетто: 325 грам

Масова частка субпродуктів – не менше 55%.

Термін придатності – 2 роки.

Склад радує, все натуральне, ніяких Єшок.

Пора розкривати банку

Ключа банку немає, знадобиться консервний ніж.

Досить багато жиру.
Консерви пахнуть яловичої тушонкою, мабуть із-за жиру.

Так все виглядає на тарілці – невеликі щільні шматочки серця, трохи рідини і яловичого жиру, помітні шматки моркви.

З вагою все в порядку, навіть трохи навалили зайвого.

188 грам – це приблизно 58% від загальної маси вмісту банки.
Нагадаю, за інформацією на етикетці, необхідний мінімум це 55%.
Так що, і тут без обману.

Пора, нарешті, пробувати.

Заявляю – це дійсно відмінні консерви. Якщо чесно, я навіть не очікував, що вони виявляться такими смачними, за таку ціну. Смак приємний м’ясний, цибулю і моркву тут дуже до речі, зі спеціями, не переборщили.
По консистенції шматки м’яса щільні але не гума, жуются добре.
Звичайно, мені практично всі консерви здаються трохи пересоленими, тут же цього немає абсолютно, можна їсти без всякого гарніру, просто з хлібом.

Бульйон взагалі чудовий, із задоволенням з’їв, просто вмочуючи в нього хліб.

Що сказати в підсумку: на мою скромну думку, це кращі м’ясні консерви у своїй ціновій категорії, що я коли-небудь їв. За такі гроші зараз знайти щось їстівне практично нереально.
Але це лише моя думка, адже я абсолютно спокійно ставлюся до субпродуктів, але є люди, які категорично не вживають їх у їжу(парочка таких є навіть в моєму оточенні) . Їм такі консерви точно будуть не до вподоби.